53128
Book
In basket
Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji / Anastazja Pustelnik. - Kraków : WAM, 2016. - 255 stron : ilustracje ; 21 cm.
Form of Work
Audience Group
Demographic Group
Genre/Form
Siostra Anastazja, autorka kulinarnych bestsellerów, tym razem sięgnęła do tradycyjnych przepisów z różnych regionów geograficznych Polski. Oprócz potraw wracających na nasze stoły, Czytelnik znajdzie tu dania, które od pewnego czasu goszczą w naszych domach rzadziej. Cebulorz, baba ziemniaczana, oładki, bliny, świeżonka - to tylko kilka potraw z ponad stu zamieszczonych w tej książce. Podstawą kuchni proponowanej w tej książce są: ziemniaki, fasola, kapusta, kasza gryczana, ogórki kiszone, buraki, cebula, grzyby, owoce leśne, drób i ryby. Dzięki przepisom siostry Anastazji tworzą niepowtarzalne smaki. Miłośnicy domowych wypieków oprócz tradycyjnych ciast znajdą tu również przepisy na doskonały chleb.
Availability:
Binczarowa
There are copies available to loan: sygn. 6 (1 egz.)
Florynka
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: nowe przepisy, polskie smaki.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again