52816
Książka
W koszyku
Fasola / Jadwiga Gabryl. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1973. - 102, [2] s. : il. ; 15 cm.
Spis treści Znaczenie gospodarcze i wartość odżywcza Pochodzenie, historia uprawy oraz opis botaniczny Odmiany Odmiany karłowe Odmiany szparagowe o strąku zielonym Odmiany szparagowe o strąku żółtym Odmiany na suche ziarno Odmiany tyczne Odmiany szparagowe o strąku zielonym Odmiany szparagowe o strąku żółtym Odmiany na suche ziarno Uprawa w gruncie Wymagania klimatyczne i glebowe oraz rejonizacja uprawy Stanowisko w płodozmianie Uprawa gleby Nawożenie Terminy siewu oraz metody uprawy Zabiegi pielęgnacyjne Zbiór Zbiór fasoli szparagowej Zbiór fasoli uprawianej na nasiona i na ziarno Młócenie, czyszczenie i przechowywanie nasion Ważniejsze choroby i szkodniki oraz ich zwalczanie Choroby grzybowe Choroby bakteryjne Choroby wirusowe Szkodniki Uprawa pod szkłem i osłonami Znaczenie gospodarcze i miejsce uprawy Wymagania co do środowiska Stanowisko i nawożenie Terminy siewu oraz produkcja rozsady Odmiany Metody uprawy i pielęgnowanie Uprawa przyspieszona Uprawa pod osłonami z folii Uprawa opóźniona Zbiór, sortowanie i pakowanie Choroby i szkodniki oraz ich zwalczanie Choroby Szkodniki Kalkulacja kosztów produkcji fasoli na zielony strąk i na suche ziarno
Status dostępności:
Ptaszkowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Cieniawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej